Watch_Dogs doorgeschoven naar lente van 2014

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Watch_Dogs doorgeschoven naar lente van 2014

Ubisoft heeft vanavond bekendgemaakt dat het twee van zijn nieuwe IP’s pas in de lente van 2014 op de markt zal brengen. Zowel publieksfavoriet Watch_Dogs als The Crew zullen niet eerder dan het voorjaar 2014 het levenslicht zien.

De Franse uitgever zegt meer tijd nodig te hebben om aan de hoge verwachtingen van de game te voldoen, vooral rondom de next-gen versies van de game. Om die reden leek het Ubisoft verstandiger om de titel pas in het voorjaar van 2014 op de markt te brengen. Oorspronkelijk zou de game al op 21 november in de winkels liggen voor zowel de huidige generatie als de next-gen consoles. Ook een andere nieuwe titel van Ubisoft, The Crew, zal pas op zijn vroegst in april 2014 over de toonbak gaan.

Doordat Ubisoft genoodzaakt is om de twee titels uit te stellen naar begin volgend jaar, heeft het ook haar verwachtingen voor het huidige boekjaar bij moeten stellen. Het financiële boekjaar, dat nog tot 31 maart 2014 loopt, heeft een flinke daling in de omzetverwachting gehad. In plaats van de geplande omzet van ongeveer 1,4 miljard dollar, verwacht de Franse uitgever nog maar een omzet van 1 miljard dollar te draaien.