Watch Dogs 2 zal een ‘nieuwe toon’ hebben

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Watch Dogs 2 zal een ‘nieuwe toon’ hebben

Nu het publiekelijk bekend is dat Ubisoft druk aan Watch Dogs 2 werkt, begint er langzaam nieuwe informatie te komen. In een gesprek met investeerders gaf Ubisoft CEO Yves Guillemot aan dat de game een “nieuwe toon” zal hebben, al ging hij niet op verdere details in.

Hoewel Guillemot niet aangaf wat deze nieuwe toon zal zijn, gaf de CEO wel aan dat de game “innovatieve gameplay” zal hebben. Dit zorgt er dan ook voor dat de uitgever hoge verwachtingen heeft voor Watch Dogs 2. Volgens bronnen tegenover GameSpot gaf de Ubisoft CEO aan dat, hoewel er nog geen voorspellingen zijn voor verkoopaantallen, de game wel de potentie zou hebben om een van Ubisoft’s bestverkopende games ooit te worden. Daarnaast verwacht Guillemot dat het de bestverkopende game uit de line-up van het fiscale jaar 2017 kan worden. Daarmee zou de game beter presteren dan Ghost Recon: Wildlands, South Park: The Fractured But Whole, For Honor en een nog onaangekondigde nieuwe AAA-IP.

Veel details ontbreken nog over een nieuw deel in de Watch Dogs-serie. Het origineel wist 9 miljoen exemplaren te verkopen, maar kreeg veel kritiek. Vooral de enorme verschillen tussen de aankondigingsvideo en de uiteindelijke game zorgde voor veel ophef. Volgens Ubisoft mogen we tijdens de E3 “veel aankondigingen” verwachten rondom de games die dit jaar moeten verschijnen.