Wat moet je weten over Battleborn? – Vijf lessen om een Battleborn te worden

Wat moet je weten over Battleborn? – Vijf lessen om een Battleborn te worden

Het nieuwste project van Gearbox is nu een paar dagen uit en er zijn al veel levensuren in Battleborn gestopt door allemaal verschillende gamers. De een is inmiddels een tactische grootheid terwijl de ander misschien nog steeds geen idee heeft wat hij nu precies moet doen om een potje multiplayer winnend af te sluiten. En is er voor de lone wolfs onder ons ook nog wat te beleven op de laatste ster van het universum? We zullen je een beetje op weg helpen, zodat je als een echte pro Battleborn kan rocken.

WMJW_WeetWatJeKiest

Battleborn heeft een enorme hoeveelheid speelbare personages en het is begrijpelijk dat je door de vijfentwintig opties erg twijfelt. Toch zijn er een aantal groepen die qua skills erg op elkaar lijken en dan is het aan jou de keus wat je het prettigst vindt. Vind je het fijn om veel schade op te kunnen vangen, dan zit je met tanks als Montana en El Dragon helemaal goed. Ben je liever up close and personal, dan zijn onder andere Rath en Phoebe uitermate geschikt met hun zwaarden. En als je de ultieme held van je groep wil worden, dan moet je voor een healer gaan als Miko, want die zijn goud waard in competitive multiplayer. Maar de allerbeste tip is om gewoon alle personages een keer uit te proberen om te zien wie jou het lekkerste ligt.

WMJW_Nietjestandaardshooter

Wees alsjeblieft niet de persoon die de Kill/Death-ratio belangrijker vindt dan wat dan ook, want je verliest geheid een multiplayermatch in Battleborn en je krijgt geïrriteerde teamgenoten. De game is meer MOBA dan firstpersonshooter en het is dus erg belangrijk dat je meer doet dan alleen vijandelijke spelers een kopje kleiner maken. Bouw turrets, bescherm je minions en probeer die van de tegenstander zo snel mogelijk te slopen. Blijf bij elkaar en ga niet op eigen houtje op pad, want de kans dat jij sterft, is dan vele malen groter. Uiteindelijk gaat het om het behalen van een missie en niet om degene met de meeste punten.

WMJW_Speelmetvrienden

Hoewel Battleborn naast de competitieve mulitplayer ook een storymode heeft, is deze game toch veel leuker te spelen met meerdere personen en dan het liefst met vrienden op de bank of in een party. De verhaalmissies zijn prima in je eentje te doen, maar worden uitdagender en dynamischer als je die doorloopt met een groep. Er verschijnen meer vijanden en de missies worden aangepast aan het aantal spelers in je party. Dus hebben jouw vrienden geen plannen dit weekend? Nodig ze uit of zorg ervoor dat ze ook hun console aanslingeren, zodat je Battleborn kunt spelen op z’n leukst.

WMJW_Vrolijkegame

Mocht je aan de slag gaan met Battleborn, bereid je dan voor op een flinke dosis humor en dat viel eigenlijk wel te verwachten van de makers van Borderlands. De personages roepen de gekste dingen en in de verhaalmissies zijn af en toe oneliners te vinden die Arnold Schwarzenegger zelf niet had kunnen verzinnen. Het is allemaal niet zo serieus en dat wordt ook uitgestraald door het vrolijke grafische stijltje met alle mogelijke kleuren die er bestaan. Je weet in ieder geval zeker dat je na een weekendje Battleborn niet in een depressie raakt. Of je moet er zelf misschien heel erg slecht in zijn, maar dat is een compleet ander verhaal.

WMJW_Tijd

Als je eenmaal lekker bezig bent met Battleborn besef je al snel dat er behoorlijk wat te doen is. Alle personages levelen, je rang levelen en een hele hoop loot vergaren. Mocht je de game helemaal het einde vinden, dan heb je zeker niet genoeg aan een weekendje doorhalen. Dan komt er ook nog bij dat er veel gratis content gaat worden toegevoegd, waaronder vijf nieuwe personages die je dus ook allemaal kan levelen. Het is bijna niet mogelijk om Battleborn maar eventjes te spelen. Je bent gewaarschuwd.