Warner Bros. strikt Joaquin Phoenix voor Joker origin film

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Warner Bros. strikt Joaquin Phoenix voor Joker origin film

Alsof het DC-filmuniversum nog niet lastig genoeg was, heeft Warner Bros. besloten om er nog een schepje bovenop te doen. De producent heeft aangekondigd dat niet Jared Leto, maar Joaquin Phoenix in de rol zal kruipen van de Joker voor een origin film.

De Joker kent tal van variaties, met als meest recente de vertolking uit Suicide Squad door Jared Leto. Hoewel Leto bezig zou zijn aan een Joker-film in dit universum heeft Warner Bros. Pictures vandaag aangekondigd dat het ook aan een andere Joker-film werkt. In deze film is het niet Jared Leto die de Clown Prince of Crime speelt, maar met acteur Joaquin Pheonix. Phoenix kennen we onder andere van Her, Walk the Line en Gladiator.

Volgens Warner Bros. zal het om een origin story gaan waarin de opkomst van de super schurk centraal zou staan. Opvallend is dat de film een lager budget krijgt dan de gemiddelde superheldenfilm. Volgens The Hollywood Reporter gaat het om een budget van ongeveer 55 miljoen dollar. Vele malen lager dan bijvoorbeeld Batman v Superman: Dawn of Justice met een budget van 250 miljoen dollar.

Naast de bevestiging van Joaquin Pheonix als hoofdrolspeler zijn er ook bevestigingen voor achter de camera. Todd Philips regisseert de film en heeft het script geschreven samen met Scott Silver. Wanneer de film uit gaat komen is nog onduidelijk, maar dit zou volgens THR al zo snel als eind 2019 kunnen zijn.