Wargaming kondigt actie-RPG Pagan Online aan

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Wargaming kondigt actie-RPG Pagan Online aan

We kennen Wargaming vooral van de online free-to-play-game World of Tanks, maar het bedrijf kondigt nu een heel ander soort game aan. Pagan Online is een actie-RPG die zich afspeelt in een dystopische wereld. In deze wereld nemen spelers het op tegen hordes barbaren en mythologische wezens, met als doel zoveel mogelijk loot en glorie te verzamelen.

Pagan Online wordt uitgegeven door Wargaming en ontwikkeld door de Servische studio Mad Head Games. De game verschijnt in 2019 voor de pc. De setting van de game is gebaseerd op pre-Christelijke mythologie en draait sterk om gevechten met barbaren, demonen en wraakzuchtige Goden. Qua gameplay wordt de game een hack-and-slash actie-RPG met duidelijke dungeon crawler-elementen. In Diablo-stijl legt de game een sterke nadruk op het verzamelen van loot.

Wat Pagan Online anders maakt dan de gemiddelde actie-RPG, is het feit dat de game volgens ontwikkelaar Mad Head Studios ook MOBA-elementen bevat. Wat deze elementen precies inhouden is op dit moment echter nog niet duidelijk. De game zal bij de release in ieder geval zowel mutliplayer- als singleplayermodi bevatten. De singleplayercampagne wordt episodisch beschikbaar gesteld door middel van updates met de naam Battle Chapters.