Warframe viert vijfjarig bestaan met 38 miljoen spelers

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Warframe viert vijfjarig bestaan met 38 miljoen spelers

Woensdag 21 maart wordt Warframe vijf jaar oud. Om dit te vieren lanceert ontwikkelaar Digital Extremes een aantal evenementen in het spel dat op het moment meer dan 38 miljoen spelers kent.

Nadat de ontwikkelaar de cijfers bekendmaakte tegenover IGN, werd het nieuws bekendgemaakt. Sinds de bèta in 2013 hebben meer dan 38 miljoen spelers zich geregistreerd. Om precies te zijn 38.083.936 spelers, waarvan zeven miljoen het spel pas voor het eerst hebben opgestart in het afgelopen jaar.

Uit de cijfers blijkt ook dat die 38 miljoen spelers gezamenlijk meer dan 1,2 miljard uur aan het spel hebben besteed. Omgerekend komt dat neer op ongeveer 136.747 jaar. Ook zijn er bijna 53 miljoen warframes gemaakt in het spel, zijn er meer dan 234 miljoen wapens gemaakt en is de eerste baas van Warframe, Captain For, meer dan 53 miljoen keer verslagen.

Naast deze en nog vele andere cijfers maakte de website ook bekend dat er op 14 maart een site voor het vijfjarige jubileum gelanceerd wordt waar meer details bekend worden gemaakt over wat het vijfjarig jubileum met zich mee gaat brengen.