Warframe verschijnt in november op Nintendo Switch

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Warframe verschijnt in november op Nintendo Switch

Het immens populaire Warframe komt op 20 november naar de Nintendo Switch. Dit maakte ontwikkelaar Digital Extremes afgelopen nacht bekend tijdens Nintendo Direct. Net zoals de versies op de console en pc zal deze titel op de Switch volledig gratis zijn.

Net zoals de eerder verschenen versies van de game, zullen spelers de volledige controle moeten krijgen over het Warframe-pantser. Dit doen ze door in de huid te kruipen van hoofdpersonage Tenno. Hij werd uit cryo-slaap gehaald door zijn mysterieuze gids Lotus die hem de taak geeft om de balans in het Origin-zonnestelsel te herstellen. Dit moet hij doen door verscheidene krijgers van de verschillende groeperingen uit te schakelen.

Naast de solo-gameplay kunnen we in deze versie voor de Switch ook aan de slag in de coöperatieve modus. Op deze manier zullen maximaal 4 spelers het zonnestelsel gaan verkennen.

Voor de Nintendo Switch-versie van deze titel werkt ontwikkelaar Digital Extremes samen met het Amerikaanse Panic Button. Die laatste maakte eerder Nintendo Switch-ports van games als Doom, Wolfenstein: The New Colossus en Rocket League.

Warframe verschijnt op 20 november 2018 als digitale download voor de Nintendo Switch. Degenen die niet kunnen wachten, kunnen momenteel al gratis aan de slag met de versie op pc, PlayStation 4 en Xbox One.