Warcraft komt mogelijk naar smartphones

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Warcraft komt mogelijk naar smartphones

Blizzard gaf al eerder aan interesse te hebben om meer met smartphones te werken. Hearthstone doet het momenteel goed, zowel op pc als op mobiel. Het zou echter kunnen dat de ontwikkelaar het assortiment van mobiele games wil uitbreiden met een nieuwe Warcraft game. Dit blijkt mogelijk uit een vacature op de website van Blizzard.

NeoGAF gebruiker Nirolak maakte hier een bericht over op het forum, waardoor het nieuws zich snel verspreidde. Het gaat hierbij om een vacature op de website van Blizzard die vraagt naar een FX artiest. De vereisten hiervan zijn allemaal wat je van een vacature als dit zou verwachten – behalve het laatste punt. Daar staat dat er gevraagd wordt naar iemand met “passie voor het creëren van beelden verwant aan het IP van Warcraft.”

Vorig jaar gaf Blizzard CEO Mike Morhaime in een interview met Game Informer aan open te staan voor Warcraft 4. Toentertijd focuste Blizzard zich vooral op Starcraft II. Mogelijk is er nu wel weer ruimte om aan een nieuwe Warcraft game te denken. In het interview kwam het onderwerp van smartphone games ook aan bod. Morhaime liet toen weten ook hier aan mee te willen werken. Of het dan eindelijk zo ver is, zullen we binnenkort misschien uitvinden.