Warcraft film niet enkel voor fans volgens producent

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Warcraft film niet enkel voor fans volgens producent

Een film rondom de wereld van Warcraft, die gepland staat voor 2016, zou niet alleen voor fans van de game interessant zijn. Dat meldt producent Thomas Tull. In een interview liet hij weten dat er “grote, universele thema’s” aan bod komen en het geheel een breder publiek zou aanspreken dan alleen degenen die bekend zijn met de game franchise.

“Ik denk dat mensen in eerste instantie zullen zeggen dat het een game-verfilming is, of een soort van fantasy epos. Wacht maar. Dat is het hele punt van het hebben van een Duncan Jones als regisseur ten opzichte van misschien een andere versie”, aldus Tull. Hij voegde er aan toe dat het daadwerkelijke filmen bijna afgerond is, maar dat er nog maanden aan post-productie zitten aan te komen. De reden had het zo lang duurt, is omdat Blizzard (de ontwikkelaar van de games) en Legendary Pictures geen groen licht wilden geven aan iets wat niet aan hun standaarden voldoet.

Tull: “We hebben een mythologie en aantrekkingskracht verzonnen die zo diep is dat we er enthousiast van worden. Gewoon zeggen dat de game die je speelt verfilmd wordt, daar ben ik niet in geïnteresseerd. We hebben eindelijk een verhaal dat aanvoelt alsof het grote, universele thema’s behandelt waar mensen zich mee kunnen identificeren. Maar we hebben de game niet helemaal verlaten. Wat je wilt zeggen, is dat je een andere versie hebt van iets waar je heel erg van houdt. Dus dat hebben we geprobeerd te maken”.

Tot op heden is er nog weinig duidelijkheid over de film, hoewel er bekend is dat het verhaal zich richt op het begin van de strijd tussen orcs en mensen en dat grote namen uit de special effects-wereld meewerken die onder andere verantwoordelijk zijn voor de effecten in de Star Wars films.