Warcraft 3 krijgt zestien jaar na release een update

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Warcraft 3 krijgt zestien jaar na release een update

Warcraft 3 staat in het geheugen van vele gamers gegrift als een legendarische game, als een ‘game-changer’. De game was immers een van de voorlopers van de MOBA en heeft een grote nalatenschap in andere strategische game-formats. Hoewel de game in 2002 gereleased werd, is de game zestien jaar later nog altijd niet verlaten.

Warcraft 3 heeft zestien jaar na zijn initiële releasedatum een nieuwe update gekregen. Dit werd aangekondigd door een ontwikkelaar van Blizzard Entertainment op hun forum. Voorheen werden de servers in stand gehouden door liefhebbende fans, maar nu doet Blizzard Entertainment zelf haar best om de game verser en meer speelbaar te maken op moderne gamemachines.

Zo is er nu wide-screen support, waarmee de game gespeeld kan worden op de modernere schermresoluties- en verhoudingen, zonder dat er sprake is van vervorming van het beeld. Verder zijn de gamelobbies nu uitgebreid zodat ze 24 spelers kunnen ondersteunen. Tot slot zijn ook de ladder posities gereset, zodat spelers weer opnieuw hun positie in de rangen kunnen bewerkstelligen.

Naast deze algemene updates zijn er ook tal van bug fixes uitgevoerd. Hierover kun je meer gedetailleerd lezen in de patchnotes zelf.