War Thunder (PS4) ook speelbaar met toetsenbord en muis

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
War Thunder (PS4) ook speelbaar met toetsenbord en muis

War Thunder, een oorlogsgame voor de PlayStation 4, zal niet alleen met de klassieke controller bediend kunnen worden. Ook toetsenborden, muizen en ‘flight sticks’ worden ondersteund in de game, waarmee de game uniek is in zijn soort. Dit meldt Kotaku vandaag na een PlayStation-event te hebben bijgewoond.

Met de ondersteuning voor onder andere toetsenbord en muis is het voorlopig de eerste en enige game die ondersteuning biedt voor andere invoermethoden dan de standaard DualShock 4. Het is dan ook maar de vraag of andere games secundaire invoermethoden krijgen, want volgens Anton Yudintsev, president van ontwikkelaar Gaijin, kost het veel tijd en moeite om de ondersteuning te ontwikkeling. Waar dit precies in zit, wou hij echter niet bekend maken.

Het voordeel van de ondersteuning van andere invoermethoden is dat mensen op een gelijk niveau komen met spelers op de PC, iets van groot belang aangezien de game cross-platform zal zijn tussen PC en PS4. Een andere interessante toevoeging is dat spelers met de PlayStation Eye, de camera voor de PS4, gebruik kunnen making van ‘head tracking’ waarbij de camera zich aanpast op de positie van het hoofd.

War Thunder zal, net als de PlayStation 4, lanceren op 29 november. De game zal, zover momenteel bekend is, gratis beschikbaar zijn voor de console.