Waarschuwing aan Switch-bezitters: plak geen stickers op je console

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Waarschuwing aan Switch-bezitters: plak geen stickers op je console

Stickers op je console plakken is voor sommige gamers de perfecte manier om hun consoles eigen te maken. Met fraaie designs is het vaak eenvoudig en goedkoop om je console een uniek uiterlijk te geven. Volgens een stickerfabrikant is het echter geen goed idee om stickers op je Switch te plakken.

dbrand maakt stickers voor een groot aantal apparaten, van consoles en handhelds tot smartphones en laptops. Zelf heeft het bedrijf al hun stickers getest op de Switch: met slechte resultaten. Het opplakken van de stickers ging goed en het ziet er allemaal uit zoals het hoort. De problemen beginnen wanneer je de stickers eraf wilt halen.

In een reeks van tweets laat dbrand het proces van het stickerplakken zien. Hieronder is de tweet te zien waarin het bedrijf een foto met het resultaat van de stickerverwijdering post. De schade aan de console is duidelijk: kleine stukken van het oppervlak lijken los te komen met het verwijderen van de stickers.

Dit nieuws geldt voor zowel de Joy Cons als de console zelf. Hierdoor heeft dbrand besloten om alle geplaatste bestellingen te laten retourneren en klanten hun geld terug te geven. Het bedrijf heeft hun claims getest met een prelaunch-console en tien gekochte versies. Het resultaat was overal hetzelfde: stickers die gebruikmaken van lijm kunnen niet gebruikt worden. Andere gelijksoortige fabrikanten zijn momenteel ook bezig met het testen van hun stickers, maar voor nu geldt de waarschuwing: plak geen stickers op je Switch.