Waarschijnlijk nieuwe Zelda-game in de maak na Breath of the Wild

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Waarschijnlijk nieuwe Zelda-game in de maak na Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is, net als de Nintendo Switch, nog niet eens uitgekomen of de geruchten voor een nieuwe game doen alweer de ronde. Volgens producer Eiji Aonuma is de kans groot dat er na Breath of the Wild een nieuwe game rondom Link en zijn avonturen naar de Nintendo Switch kan komen.

In een interview met IGN zegt Aonuma dat ze in The Legend of Zelda: Breath of the Wild niet alle nieuwe kenmerken van de Nintendo Switch hebben kunnen benutten bij het maken van de game. De kans is er dus dat er nog een Zelda-game wordt gemaakt voor de Nintendo Switch, aldus Aonuma.

Op de vraag wat een nieuwe Zelda-game anders kan doen dan Breath of the Wild, reageert Aonuma dat het basisprincipe van een Zelda-game hetzelfde zal blijven. Je hebt een hoofdkarakter die andere karakters tegenkomt op zijn avontuur. Deze karakters leren het hoofdpersonage allerlei nieuwe dingen. Vanuit deze gedachte willen we kijken hoe ver we kunnen gaan.

In een ander interview gaf de producer al aan dat de volgende Zelda-game zich meer kan richten op multiplayer, zoals The Legend of Zelda: Tri Force Heroes. Breath of the Wild zal uitkomen op 3 maart voor de Nintendo Switch en Wii U.