Waarom Valve wil dat je je Steam-account beveiligt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Waarom Valve wil dat je je Steam-account beveiligt

Valve hamert op het feit dat de gebruikers van Steam hun account goed moeten beveiligen door middel van onder andere de authenticator. In een bericht op Steam legt Valve uit dat er maandelijks 77.000 Steam-accounts worden gehackt en dat daarom voorzichtigheid geboden is.

Gebruikers van Steam kunnen nu al een paar jaar dingen verzamelen door spellen te spelen. Ruilkaarten, ingame-hoedjes en meer. Die kunnen op hun beurt weer geruild of verkocht worden aan spelers die hun verzameling compleet willen maken. Sinds de introductie van deze dingen raadt Valve het ten zeerste aan je Steam-account goed te beveiligen. Nu krijg je dat bijna overal te horen, maar Valve heeft in een bericht op Steam uitgelegd waarom het zo belangrijk is dat dit gebeurt.

Het verkopen of handelen van Steam-waren is zo groot geworden dat het een lucratieve handel is geworden voor slimme hackers. Wat vroeger bestond uit een handjevol hackers is nu een georganiseerd netwerk in het stelen en verkopen van items. Dankzij de waarde van de items op Steam is letterlijk iedereen een doelwit geworden. We zien ongeveer 77.000 accounts gehackt worden op een maandelijkse basis. Het is een strijd tegen mensen die dit voor het dagelijks leven doen waarbij we op dit moment aan de verliezende hand zijn. We kunnen mensen hun items en account teruggeven, maar dan is het kwaad al geschied: de hackers hebben de buit dan al binnen.

Het verdienen van ruilkaarten is makkelijk als je regelmatig een nieuwe game koopt of speelt. Het verkopen van die Steam-items kost ook niet veel moeite: binnen een paar klikken kun je jouw ruilkaarten of andere items te koop zetten. Hackers doen dit massaal, waardoor het al snel lucratief kan zijn.