Waarom Hideo Kojima weer een grote game maakt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Waarom Hideo Kojima weer een grote game maakt

Toen Hideo Kojima een nieuwe studio begon, had hij al eerder gesproken over het maken van kleinere en mogelijk zelfs indie-titels. Desondanks zal zijn volgende game wéér een AAA-game worden. Volgens Kojima maakte hij de keuze voor een grote game omdat mensen dat van hem verwachten.

Hideo Kojima was op bezoek bij het Nordic Game Event in Zweden en vertelde over zijn keuze om toch weer een grote, AAA-game te gaan maken. Hij was eigenlijk van plan om een kleine titel te produceren, maar nadat wat vrienden hem advies hadden gegeven, koos hij er toch voor om een grote game te maken.

Toen ik wat vrienden en bekenden tegenkwam tijdens mijn reis rond de wereld, zeiden ze dat iedereen van me verwacht dat ik een grote titel maak, dus ben ik van koers veranderd. Dus, de game waar we nu mee bezig zijn zal een grote worden. Wat ik nu anders doe dan voorheen is dat we nu een grote game proberen te maken met een klein team.

Er is op dit moment nog geen enkel detail rond Hideo Kojima’s aankomende game bekend, afgezien van het feit dat de game uit zal komen voor de PlayStation 4 en de pc, en dat de game liefhebbers van games zoals Uncharted en The Division zal gaan bekoren.