Waarom Call of Duty’s Zombies mode geen eigen game is

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Waarom Call of Duty’s Zombies mode geen eigen game is

De laatste jaren is de Zombies Mode bijna vaste prik geworden binnen de Call of Duty franchise en sommigen vragen zich af waarom de modus dan geen volledig eigen game krijgt. De Director achter de campaign en Zombies mode geeft hier een reden voor.

In een interview met Eurogamer geeft campaign en Zombies mode director Jason Blundell aan dat de game moet voldoen aan de eisen van veel mensen. Spelers van Call of Duty vinden het volgens hem prettig om ruime keuze te hebben binnen de titel en om deze reden zal Zombies mode ook een onderdeel hiervan blijven.

“Soms wil je een film kijken en daar volledig in betrokken raken. Daarnaast heb je de multiplayer, soms wil je graag rondrennen en volledig opgaan in deze ervaring. En soms heb je zin om ondoden af te maken, dan speel je Zombies. We zien aan de nummers en aan de manier waarop mensen in de volledige game opgaan, dat er soms gewisseld wordt in ervaring, dan wisselen ze tussen diverse game modi. “

In de nieuwe Black Ops III zal het wisselen tussen de diverse game modi makkelijker zijn dan ooit tevoren, dit vooral door de nieuwe mogelijkheden om tussen game modi te switchen, terwijl je in dezelfde party blijft. Op deze manier hoef je elkaar dus niet opnieuw in game te joinen, maar gewoon verder spelen. Om deze flexibiliteit en variatie zo hoog mogelijk te houden zal de Zombies mode altijd bij de game blijven en niet als apart spel uitkomen, aldus Jason Blundell.