Waar kijken we naar uit op gamescom 2018?

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Waar kijken we naar uit op gamescom 2018?

Komende week staat het grootste jaarlijkse gamingevenement weer op de agenda: gamescom. De redactie reist wederom met een delegatie naar Keulen om daar aankomende games te checken, met ontwikkelaars te spreken en natuurlijk ook gewoon een lekker biertje te drinken. We vroegen de redactie: waar kijken jullie het meeste naar uit op gamescom 2018?


De beurs in Keulen is elk jaar weer enorm en één ding waar we ons niet op verheugen is de pijn in de voeten die gaat komen. Toch is dat een kleine prijs om te betalen voor het spelen van de nieuwe Assassin’s Creed, Super Smash Brothers of een van de vele spannende indie’s waar we het bestaan nog niet eens van weten.

Tim

Dit jaar ga ik voor de tweede keer mee naar gamescom, dus ik weet een klein beetje wat me te wachten staat bij de chaos in Keulen. Ik kijk vooral erg uit naar het opnieuw betreden van de beursvloer. Vorig jaar heb ik de eerste dag als een kind in een snoepwinkel rondgelopen tussen alle uitbundige stands van de verschillende ontwikkelaars en ik verwacht dat dat dit jaar niet anders gaat zijn.

Gamescom 
 Pixel Vault

Bovendien zijn er natuurlijk een aantal specifieke games waar ik erg naar uitkijk. Zo kan ik haast niet wachten om met Cyberpunk 2077 aan de slag te gaan en ben ik ook erg benieuwd naar games als Code Vein, Metro Exodus en Anthem. Naast die bekende namen laat ik me echter ook graag verrassen. Vorig jaar vond ik namelijk het mij voorheen totaal onbekende Moons of Madness één van de tofste games op de beurs!

Jessica

Dit wordt de eerste keer dat ik gamescom van dichtbij mag meemaken, dus ik ben benieuwd naar hoe de ervaring op zo’n grote beurs zal zijn. Bovendien is dit de eerste keer dat ik zoiets vanuit de perskant te zien krijg. Maar waar het daadwerkelijk om draait, zijn natuurlijk de games en daarvan zullen er een heleboel zijn. Momenteel verheug ik me het meest op Devil May Cry 5, Kingdom Hearts 3 en Anthem. Daarnaast zijn er nog een heleboel indie games waar ik graag meer van wil zien. Er is dus genoeg om naar uit te kijken!

Kevin

De gamescom-pret is voor mij natuurlijk al enkele weken bezig, met het regelen van afspraken zodat we toffe games kunnen gaan zien. Als ik naar mijn eigen lijstje kijk met waar ik echt naar uitkijk, dan komen er een aantal bekende namen voorbij: Anthem, Battlefield 5, Forza Horizon 4 en The Division 2. Natuurlijk is dat nog maar het topje van de spreekwoordelijke ijsberg.

Xbox
Naast het checken van toffe games, is de gamescom ook altijd weer een beetje als binnenstappen bij een oude bekende, of een stamkroeg. Dit jaar is namelijk alweer mijn zevende bedevaartstocht naar Keulen en dan begin je een hoop bekende gezichten tegen te komen. Het lijkt suf, maar het bijkletsen met die bekenden is vaak net zo leuk als de games die er te zien zijn.

Robert

Een keer per jaar is het écht feest en dat feest vindt plaats in Keulen. Half gamend Europa trekt dan naar de Duitse stad om in de Koelmesse hun voeten onder hun benen vandaan te lopen en de nieuwste games te checken. Vanzelfsprekend lopen wij daarin voorop en als het ongeveer net zo gaat als vorig jaar, vallen we er ook nog vóór het weekend bij neer.

Dat is gelukkig niet erg als je de nieuwe Super Smash Bros. hebt kunnen spelen of alvast wat laps mag rijden in Forza Horizon 4. Die staan in elk geval bovenaan mijn lijstje en verder laat ik me vooral heel graag verrassen door de vele (indie) developers die met hun nieuwe projecten op de beurs staan.

Hearthstone

Michiel

Ik heb vooral zin om te praten met de gepassioneerde developers van de indie games die vol trots hun werk presenteren. Verder ben ik benieuwd naar Assassin’s Creed Odyssey en of deze game inderdaad beter gaat zijn dan Origin, want dat is een flinke uitdaging. Super Smash Bros. staat hoog op mijn lijstje met need-to-see en ik ga hoogstwaarschijnlijk een Reclamation Day party Hat scoren bij Bethesda!

Wat we allemaal gaan zien en beleven lees en zie je natuurlijk op Pixel Vault. Vanaf dinsdag kun je de eerste hands-on, previews en verslagen verwachten. Dus houd de site en ons YouTube-kanaal goed in de gaten!