Waar kijken we het meest naar uit op gamescom 2019?

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Waar kijken we het meest naar uit op gamescom 2019?

We zijn nog maar net bekomen van E3, maar we mogen alweer door naar het volgende grote gamefeestje van het jaar: gamescom. De redactie van Pixel Vault mag weer vier dagen verdwalen in de hallen en gangen van de Messe in Keulen, om daar de nieuwe games te checken. Waar kijken we het meest naar uit?

Kevin

Het is lastig om de tel bij te houden, maar ik geloof dat dit ondertussen mijn zevende gamescom gaat worden, dus de beste route van perszaal oost naar zuid staat in mijn geheugen gegrift. Toch zijn er elk jaar weer genoeg nieuwe dingen om naar uit te kijken. Naast gezelligheid met mijn kompanen en bijkletsen met menig concullega en pr-manager, kijk je je ogen uit. Denk aan toffe booths, prachtige cosplays en een hele hoop hardware die er op de beurs te vinden is.

Qua games staan er een aantal leuke titels op de planning, zoals Grid, Doom Eternal en Cyberpunk 2077. We zullen ook nieuwe hardware van verschillende fabrikanten zoals Steelseries en Razer gaan checken, dus voor ieder wat wils. Dat we nu genoeg op de planning hebben staan, betekent niet dat we geen onverwachte pareltjes tegenkomen. Want als zeven jaar gamescom mij iets heeft geleerd, is het dat de mooiste ervaringen nooit op de planning stonden.

Manja

Voor mij is het de eerste keer dat ik het geweldige gamefeestje dat gamescom heet van dichtbij mag meebeleven. Tussen al mijn ervaren mederedacteuren voel ik me dus best een beetje een n00b, maar dat mag de pret niet drukken. De playlists voor in de auto zijn al gemaakt en m’n tas met stevige schoenen, nerdy T-shirts en noodvoedsel is gepakt, dus ik ben er helemaal klaar voor.

Pokémon Sword and Shield 
 Pixel Vault

Het meest kijk ik ernaar uit om de beursvloer op te gaan tussen die enorme hoeveelheid enthousiaste gamers en om al die vette nieuwe games alvast in m’n handen te houden. Ik weet al dat ik met Rebecca de nieuwe Avengers-game mag uitproberen, dus dat vind ik sowieso geweldig. Als ik dan ook nog Pokémon Sword & Shield kan spelen en wat toffe indies mag checken, dan is gamescom 2019 voor mij al geslaagd.

Rebecca

Gamescom is voor mij het event waar ik elk jaar naar uitkijk. Inmiddels ga ik alweer voor de vierde keer mee, maar dat betekent niet dat ik niet meer ga verdwalen zoals de voorgaande jaren. Toch heeft dat ronddolen van mij ook voordelen, want zo kom je ineens langs games waarvan je niet wist dat ze bestonden. Het blijken dan toffe games te zijn en dan is het lijstje met aankomende favorieten weer aangevuld.

Toch kijk ik het meest uit naar Nintendo. Dit jaar heeft het bedrijf weer een aantal mooie dingen in petto en ik kan niet wachten om hier zelf mijn handen aan te mogen leggen. Nu staan, net als bij Manja, Pokémon Sword en Shield heel hoog op mijn lijstje. Ook wil ik Luigi’s Mansion 3 heel erg graag met eigen ogen bekijken. Nu nog hopen dat ik de stand moeiteloos kan vinden..

Robert

Het wordt mijn derde keer gamescom en het belooft een wat rustigere beurs te worden met de afwezigheid van de grote jongens zoals bijvoorbeeld Sony en Blizzard. Dat betekent wat minder grote afspraken en hopelijk wat meer tijd om rustig alle games te checken en dan met name ook de indiestands. Hier moest ik er door het geren en gevlieg elk jaar veel te veel van overslaan en dit keer hoop ik gewoon alle interessante indiegames mee te kunnen pikken.

Waar kijken we het meest naar uit op gamescom 2019?

Daarnaast blijft er dan hopelijk ook nog wat meer tijd over voor een leuke borrel hier en daar en wat meer slaap. Uiteraard overdrijf en zeur ik een beetje, want gamescom is elk jaar weer een feestje en ik ben heel benieuwd tegen welke onbekende games ik dit jaar aan ga lopen en met welke enthousiaste ontwikkelaars ik in gesprek kom. Want zeker dat laatste blijft elk jaar weer het leukst.