Vrouwelijke spelers prijken op de FIFA 16 cover

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Vrouwelijke spelers prijken op de FIFA 16 cover

De populariteit onder het damesvoetbal neemt een vlucht dat zijn weerga niet kent en na het afgelopen Wereld Kampioenschap voor vrouwen is dat er niet minder op geworden. Integendeel, de aandacht voor het vrouwenvoetbal is omvangrijker dan ooit tevoren. Geheel terecht natuurlijk en dat beseffen ze nu ook bij ontwikkelaar EA Sports.

FIFA 16 staat al bijna weer voor de deur en in deze periode worden mondjesmaat de covers vrijgegeven voor het nieuwe seizoen. Jaren achtereen prijkt Messi op de voorkant van de FIFA franchise en dat zal dit keer niet anders zijn. Meestal wordt hij vergezeld door een andere speler. Opmerkelijk is dat de Canadese, Australische en Amerikaanse versie van FIFA 16 voorzien zijn van vrouwelijke voetbalspelers. Steph Catley mag zich naast de beste voetballer van dit moment scharen, evenals aanvoerder van het Canadese elftal Christine Sinclair.

Voetbalster Alex Morgan had een zeer groot aandeel in de winst van de Verenigde Staten tijdens het Wereld Kampioenschap vrouwenvoetbal in Canada en zal dat ook hebben op de voorkant van de Amerikaanse FIFA 16. Ook zij prijkt naast Lionel Messi op de cover. Het komende deel in de FIFA franchise is het eerste deel in de geschiedenis waarin het vrouwenvoetbal is vertegenwoordigd. Een mooie stap in de goede richting.