Vrouwelijk hoofdpersonage wel mogelijk in Sunset Overdrive

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Vrouwelijk hoofdpersonage wel mogelijk in Sunset Overdrive

Tijdens een van de promotievideo’s die Insomniac Games uitgeeft aangaande Sunset Overdrive werd duidelijk dat de speler als een vrouwelijk personage kan spelen. De video maakte ondertussen ook een knipoog naar een andere grote titel dit najaar waarbij dit niet mogelijk is, namelijk Assassin’s Creed: Unity van Ubisoft.

Tijdens een van de vragenrondes in het filmpje vroeg een vrouwelijke fan of ze als vrouw zou kunnen spelen in Sunset Overdrive. Associate Community Manager Brandon Winfrey bevestigde dit en had meer te zeggen over de customising-opties in de game: “Zelf-uiting is super belangrijk voor ons. Dus je kunt een man zijn, een vrouw zijn, je kunt verschillende huidskleuren hebben of verschillende lichaamstypes aanmeten”. Daarnaast zal ook de kleding beschikbaar zijn voor alle sekses: “Alle kleding is neutraal, dus als je een vent in een rok wilt zijn, dan kun je een vent in een rok zijn. Wees gewoon wie je wilt zijn”.

Tijdens het geven van het antwoord speelde het filmpje een video af met beeldmateriaal van Sunset Overdrive waarin er een vrouwelijk karakter te zien was in een door Assassin’s Creeds geïnspireerde outfit. Ubisoft kwam terecht in een controverse rond de laatste telg in de serie, toen bekend werd gemaakt dat men niet als vrouw kan spelen in de game omdat het te veel extra werk zou zijn om te ontwikkelen. Niet lang daarna bracht Ubisoft een statement naar buiten dat ze de zorgen rondom diversiteit in videogames wel erkenden.