‘Vriendzoeker’ voor multiplayergames gelanceerd

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Vriendzoeker’ voor multiplayergames gelanceerd

Er is een nieuwe website gelanceerd waarmee gamers medegamers kunnen zoeken voor multiplayergames. Op de site Game With kan worden gezocht naar gamers die eenzelfde speelstijl hanteren.

Op consoles is het vaak lastig om de mensen te vinden die hetzelfde willen doen als jij in een game. Game With probeert het gat te vullen dat andere diensten en games hebben opengelaten. Zo kunnen gamers op de site berichten plaatsen waarin ze beschrijven wat voor medespeler ze zoeken. De dienst is niet verbonden met consoles of software als Steam. Het is dus de bedoeling dat gebruikers ervan gegevens uitwisselen, om vervolgens op het platform een vriendschapsverzoek indienen of meedoen aan een speelsessie. Daardoor is Game With wel te gebruiken voor alle platformen en alle titels.

Bij Session-modus kan worden gekozen voor onder meer ‘all-round’ online, Co-Op of Competitive. Bij speelstijl kan een keuze worden gemaakt tussen onder meer Free Roam, Raid, Speed Run en Trophy Run. Om het aanbod van gamers aan te laten sluiten op de vraag, kan worden aangevinkt hoeveel spelers er nodig zijn en wanneer de sessie plaatsvindt.