VR-gaming op pc vereist krachtige systemen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
VR-gaming op pc vereist krachtige systemen

Ben je een pc-gamer en kijk je reikhalzend uit naar VR-gaming? Dan is er een grote kans dat je je pc eerst moet upgraden. Volgens de Nvidia Corporation moet je over een behoorlijk krachtig systeem beschikken als je games op een acceptabele wijze wilt spelen in VR.

Volgens de GPU-fabrikant moeten mensen met een gemiddelde tot zelfs krachtige computer eraan denken om hun pc flink te upgraden. Tijdens de CES in Amerika toonde Nvidia een presentatie waarin uitgelegd werd dat VR-gaming ongeveer zeven keer zo veel kracht vereist dan de gemiddelde pc-game van nu.

De meeste nieuwe gaming-pc’s zullen geen enkele moeite hebben om nieuwe games in 1920×1080 te draaien op een framerate van 30 fps. Maar in VR zal diezelfde game op 90 frames per seconde moeten draaien in een resolutie van 3024×1680 om er fatsoenlijk uit te komen zien, en dat vereist heel wat meer kracht.

VR-gaming op pc vereist krachtige systemen

Of dit echt het geval zal zijn is momenteel onduidelijk en zal pas duidelijk worden zodra gamers zelf aan de slag kunnen om te kijken wat daadwerkelijk acceptabel is en wat niet. Nvidia greep tijdens die presentatie namelijk de kans om hun nieuwe videokaart te promoten die volgens het bedrijf mensen in staat stelt om VR-games zorgeloos te draaien.

Sommige gamers zien deze informatie als bangmakerij en een poging van Nvidia om hun nieuwe videokaart te verkopen. Of Nvidia de waarheid vertelt zal later dit jaar duidelijk worden wanneer de eerste VR-headsets in de winkels komen te liggen.