VR-games van Epic, 4A Games en Ready at Dawn aangekondigd

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
VR-games van Epic, 4A Games en Ready at Dawn aangekondigd

Met de officiële onthulling van de Oculus Touch-controllers tijdens Oculus Connect 3 conferentie, zijn er ook een aantal games aangekondigd. Titels van onder andere Epic Games en 4A Games zijn getoond tijdens de presentatie.

Met de release van Oculus Touch begin december krijgen in totaal 35 games ondersteuning voor de controllers, drie van de games zijn op het podium aangekondigd. De eerste game Robo Recall komt uit de stallen van Epic Games. De game is een evolutie van de populaire Bullet Train-demo die vorig jaar uitvoerig is vertoond. In de game zullen spelers het opnemen tegen robots, waarbij je de vrijheid krijgt om ze op creatieve manieren om te brengen. Robo Recall zal begin volgend jaar gratis beschikbaar zijn.

Ready at Dawn kennen we natuurlijk van The Order: 1886 en lijkt deze filmische trend door te zetten in hun nieuwe game Lone Echo. In deze titel neem je de controle over de menselijke A.I. Jack. Als Jack ga je verschillende ruimteomgevingen verkennen terwijl een compagnon je continu gezelschap houdt. Het ziet er naar uit dat de game een combinatie van rustige en actie-volle momenten is. Een releasedatum ontbreekt nog voor Lone Echo.

Ook het team achter de Metro-serie 4A Games onthulde hun nieuwe game tijdens de presentatie. Het team had de game al geteast en nu weten we dat het over Artika 1 ging, een first-person shooter. In de titel is de aarde opnieuw in een ijstijd belandt en ben jij nog een van de weinige overlevenden in een Russische kolonie die je moet beschermen tegen stropers, plunderaars en monsters. Volgens het team gaat de game een volwaardige AAA-ervaring worden.

De nieuwe Oculus Touch-controllers liggen begin december in de winkel met een stevig prijskaartje. De controllers krijgen de prijs van 200 dollar en een verplichte derde sensor kost nog eens 80 dollar extra. Meer details daarover lees je hier.