VR-brillen worden de nieuwe troeven

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
VR-brillen worden de nieuwe troeven

Volgens PlayStation-baas Shuhei Yoshida zullen de VR-brillen van onder andere Sony de grote volgende stap worden. Hij claimt dat het niet alleen de poorten zal openen voor nieuwe successen, maar ook voor nieuwe ontwikkelaars.

Het einde van de ontwikkeling van de felbegeerde nieuwe VR-technologie lijkt binnenkort ten einde te zijn gekomen. De Oculus Rift lijkt niet meer op zich te laten wachten en volgens Sony staan zij ook te popelen om met hun PlayStation VR de markt te betreden. De grote baas van Sony, Shuhei Yoshida, blaakte van het zelfvertrouwen tijdens de Tokyo Game Show toen het over Sony’s aankomende bril, die voorheen door het leven ging als Project Morpheus, ging.

“Het gebruik maken van VR-tech is zo gemakkelijk, dat het bijna niet eerlijk is. Het is net een ultiem wapen voor ontwikkelaars van games om nieuwe en leuke ervaringen te maken voor consumenten. Je kan fantastisch nieuwe dingen maken, zelfs met weinig geld, als je maar op een goed idee komt. Een goed voorbeeld is de voetbalgame Headmaster. Het wordt ontwikkeld door een kleine indie-ontwikkelaar, maar iedereen die het speelde was er weg van.”

Dat Yoshida trots is op zijn eigen spullen zal niemand verrassen, maar als het ontwikkelen van software of applicaties inderdaad zo gemakkelijk (en relatief goedkoop is) zal het vast niet lang duren voordat we een nieuwe Minecraft kunnen verwachten.