Vooruitgang en verandering rond Final Fantasy 7 Remake

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Vooruitgang en verandering rond Final Fantasy 7 Remake

Square Enix heeft aangegeven dat de ontwikkeling van Final Fantasy 7 Remake binnen eigen huis zal plaatsvinden. Onder leiding van Naoki Hamaguchi zal de game pas na 2018 te verwachten zijn.

Final Fantasy 7 behoudt voor velen een legendarische status. De Japanse RPG stond op de voorste linie tijdens een revolutie in games, met vernieuwde graphics en game-elementen. Toen Square Enix in 2015 de remaster van Final Fantasy 7 aankondigde, werden veel mensen door de verassing gegrepen.

Drie jaar later is er nog weinig bekend over de remake. Er is in de afgelopen drie jaar weinig uit de doeken gedaan over welke studio verantwoordelijk zou zijn voor de ontwikkeling. Het enige dat we wisten, was dat Square Enix de hulp had ingeschakeld van “externe studio’s”, maar hier is verandering in gekomen.

Tijdens een livestream die plaatsvond op 27 mei werd bekendgemaakt dat het project binnen het bedrijf gehouden wordt. Hoewel de livestream origineel ging over de ontwikkeling van Final Fantasy Mobius (een gedeeltelijk uitgekomen mobile game), werd daar ook bekendgemaakt dat Naoki Hamaguchi de ontwikkeling van Final Fantasy 7 zou leiden. Hamaguchi was al eerder te zien als hoofd van programming in Final Fantasy XIII: Lightning Returns en Final Fantasy Mobius.

Over de details van de remake laat hij nog weinig vrij. Hoewel het verhaal in grote lijnen het zelfde zal zijn als het origineel, blijven details tot nu toe nog geheim. Wanneer de game uitkomt, is ook nog niet bekend, maar zoals Square Enix eerder deze week duidelijk maakte, zal deze niet voor 2018 klaar zijn.