Voormalig Sony Online-topman kondigt Hero’s Song aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Voormalig Sony Online-topman kondigt Hero’s Song aan

John Smedley, bij velen bekend als voormalig studiohoofd van Daybreak Games (beter bekend als Sony Online Entertainment), heeft na zijn vertrek absoluut niet stilgezeten. Sterker nog: hij zegt dat zijn nieuwe studio genaamd Pixelmage Games is momenteel bezig met een “hardcore RPG”, genaamd Hero’s Song.

Middels een Kickstarter-campagne hoopt Smedley $800.000 op te halen om de game verder te kunnen ontwikkelen en af te maken. Dit bedrag zou dan opgeteld moeten worden bij de miljoen dollar die Pixelmage Games al heeft geworven via investeerders.

Pixelmage Games probeert met Hero’s Song eenĀ “hardcore RPG voor hardcore spelers” neer te zetten, en lijkt daarvoor niet de minste personen aan te hebben getrokken. Zo zoudenĀ EverQuest-medebedenker en lead designer Bill Trosten en deĀ gerenommeerdeĀ auteur Patrick Rothfuss het team van dertien personeelsleden al hebben versterkt. Vooral de laatste ziet een droom uitkomen:

“Er zijn maar weinig mensen die weten dat ik, voordat ik begon met boeken schrijven, een game probeerde te schrijven. Ik speel al heel lang games, en ik weet hoe die verhalen werken. Dit is een unieke manier om al mijn favoriete dingen te combineren..”

Wat het idee en concept van Hero’s Song betreft had Smedley zelf het volgende te zeggen:

“Ons doel bij Pixelmage Games is om extreem diepe en hardcore games in geweldige ‘pixel art’-stijl te ontwikkelen die een ongelofelijk diepe multiplayer-ervaring bieden. We doen een beroep op de community om hier deel van uit te maken terwijl wij een waarlijk unieke game creĆ«ren waarvan we zeker weten dat fantasy RPG-liefhebbers deze zullen waarderen.”

De Kickstarter is inmiddels van start gegaan, waarbij je je voor $25 al een kopie kan toe-eigenen. Als alles volgens planning verloopt zal de game in oktober 2016 uitkomen.