Voormalig Lionhead-medewerkers werken aan Fable-kaartgame

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Voormalig Lionhead-medewerkers werken aan Fable-kaartgame

Een groepje medewerkers van de ondertussen gesloten studio Lionhead heeft ruim anderhalf jaar lang in het geheim aan een Fable-kaartgame gewerkt. De game, Fable Fortune, probeert nu succesvol te worden via Kickstarter.

IGN komt vandaag met het nieuws dat de kaartgame ruim anderhalf jaar lang in ontwikkeling is geweest bij Lionhead. Daarbij had Microsoft akkoord gegeven op de ontwikkeling van de game. Nu heeft een drietal ex-werknemers van Lionhead, Craig Oman, Mike West en Marcus Lynn, een nieuwe studio opgericht onder de naam Flaming Fowl Studios. Met de nieuwe studio en met behulp van Kickstarter probeert het drietal de game alsnog op de markt te krijgen.

Het team probeert vanaf morgen in vier weken tijd 250.000 pond te verzamelen. Daarna zullen er verschillende stretch goals beschikbaar zijn, mochten ze over dit doel heen gaan. Daarbij zou binnen enkele weken al een eerste gesloten bèta moeten verschijnen voor mensen die het project steunen, gevolgd door een open bèta in oktober voor pc en Xbox One. De game zou uiteindelijk aan het einde van 2017 beschikbaar moeten zijn.

Fable Fortune zal volgens het team achter de game vergelijkbaar zijn met de titel Hearthstone: Heroes of Warcraft, maar daarbij wel het genre verbeteren. Ook zullen gamers moeten denken aan meer 3D-art, een online co-op en een levelling systeem voor veelgebruikte kaarten.