Voormalig game director Dead Island 2 werkt aan Horizon: Zero Dawn

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Voormalig game director Dead Island 2 werkt aan Horizon: Zero Dawn

Voormalig game director van Dead Island 2, Bernd Diemer, is gaan samenwerken met Guerrilla Games. Daar gaat hij samen met de studio werken aan diens nieuwste titel, Horizon: Zero Dawn.

Bernd Diemer, die eerder in dienst bij Crytek was en de laatste tijd werkzaam bij Yager Development, de studio achter de game Dead Island 2, heeft besloten een nieuwe stap te maken in zijn carrière. Op Twitter maakte hij bekend dat hij gaat samenwerken met het bedrijf Guerrilla Games. Het Nederlandse bedrijf dat achter de populaire Killzone serie zit, is bezig met zijn nieuwste titel Horizon: Zero Dawn.

Horizon: Zero Dawn werd voor het eerst bekendgemaakt op de E3 2015. De game speelt zich af in een tijdperk waarin robotachtige dinosaurussen op de aarde lopen. De speler stapt in de rol van Aloy, een vrouwelijke boogschutter. Zij jaagt op dieren en vecht tegen de robots om zo te kunnen overleven. De release van de game wordt in 2016 verwacht.

Hoewel Bernd Diemer op Twitter vermeldt in dienst te zijn bij de ontwikkelaar, benoemt hij verder geen positie. Het is dus vooralsnog onduidelijk op welke manier hij invloed heeft of gaat bijdragen aan de game.