Voormalig Assassin’s Creed Creator Patrice Desilets vertelt over zijn vertrek

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Voormalig Assassin’s Creed Creator Patrice Desilets vertelt over zijn vertrek

Patrice Desilets, voormalig Ubisoft-werknemer en één van de mannen achter het succes van de Assassin’s Creed-franchise, heeft een boekje open gedaan over zijn vertrek bij het bedrijf. Daarnaast heeft hij beloofd dat het langverwachte 1666 er zal komen vanuit zijn nieuwe werkgever Panache Digital Games.

Desilets vertelt dat hij zich niet op zijn plek voelde bij Ubisoft door de vele werknemers en de grote bazen die het niks uit leken te maken wie er zich op de werkvloer bevond. Het was zijn vriendin die hem er op wees dat hij niet gelukkig was bij Ubisoft. Na haar woorden begon hij erover na te denken en kwam tot de conclusie dat ze gelijk had, waarop hij wegging. Nu is hij werkzaam bij Panache, een bedrijf van slechts 24 werknemers.

Hij heeft aangegeven dat 1666: Amsterdam er zal komen vanuit zijn nieuwe werkgever, tenminste ooit. De game heeft een roemrucht verleden met verschillende eigenaren die het spel wilden maken, maar ook rechtszaken waarin om de rechten van de game werd gevochten. Uiteindelijk zijn de rechten nu bij Patrice Desilets beland en hoopt hij er met Panache een echte game van te maken.

De eerstvolgende game van Panache zal Ancestors: The Humankind Odyssey zijn, een avonturengame die zich 10 miljoen jaar terug in de tijd zal afspelen.