Voorlopig geen nieuwe Dishonored-games

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Voorlopig geen nieuwe Dishonored-games

Tijdens QuakeCon heeft lead designer Ricardo Bare bekendgemaakt dat er voorlopig geen toekomstplannen zijn voor Dishonored. De originele Dishonored verscheen in 2012 en het vervolg in 2016. Daarnaast is er ook een uitbreiding uitgebracht. 

De lead designer van Arkane Studios heeft bevestigd dat ze niet weten wat de toekomst gaat brengen voor de Dishonored-franchise. Ook zei Bare dat hij niet kan vertellen wat het volgende project wordt. De studio vindt het maken van diepe werelden en verhalen die door de omgeving versterkt worden belangrijk.

Of het nu Dunwall of Talos 1 is, we willen het gevoel geven dat je op bezoek bent. Het is net zo belangrijk als de speler zelf of de personages die je ontmoet.

Beide Dishonored-games werden bij de release goed ontvangen. Alleen de uitbreiding van het tweede deel, genaamd Death of the Outside, stelde teleur in de verkoopaantallen.

In de originele Dishonored neem je de rol aan van Corvo Attano, de voormalige lijfwacht van de keizerin. In het begin wordt de keizerin vermoord en haar dochter ontvoerd. Corvo is als enige aanwezig en krijgt de schuld van deze moord. Corvo weet echter te ontsnappen en als speler moet je achter de echte daders aan.