Volgende twee mobiele Nintendo-games ook free-to-play

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Volgende twee mobiele Nintendo-games ook free-to-play

Met de recente lancering van Miitomo heeft Nintendo duidelijk zijn zinnen gezet op de mobiele markt. De twee volgende mobiele games uit de stallen van DeNA en Nintendo zullen ook free-to-play zijn, zo blijkt uit een verslag van de Wall Street Journal.

We weten al eventjes dat de komende twee mobiele games van Nintendo in het teken zullen staan van Fire Emblem en Animal Crossing. Vandaag blijkt dat de games kosteloos te downloaden zullen zijn wanneer ze verschijnen voor Android en iOS. DeNA’s Isao Moriyasu geeft tegenover de Wall Street Journal aan dat de games gratis zullen zijn, maar wel in-app aankopen zullen bevatten.

Wanneer de twee games precies beschikbaar zullen zijn is nog onduidelijk, maar speculaties spreken over releases in dit najaar. In tegenstelling tot Miitomo, Nintendo’s eerste mobiele app en ontwikkeld door DeNA, zullen de Fire Emblem- en Animal Crossing-games meer aanvoelen als echte mobiele games in plaats van een sociaal netwerk.

Nintendo heeft eerder al aangegeven dat het voor het einde van 2017 in ieder geval vier mobiele games op de markt wil hebben. Daarvoor zou het de plannen al klaar hebben liggen.