Volgende Battlefield krijgt weer militair tintje

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Volgende Battlefield krijgt weer militair tintje

Volgens één van de CFO’s van DICE zal de volgende Battlefield-game weer een militair tintje krijgen. Of dit betekent dat we nooit meer een game in de stijl van Hardline zullen krijgen, zullen we nog moeten zien.

CFO Blake Jorgensen van DICE heeft tijdens het 2014 UBS Global Technology Conference gezegd dat de volgende Battlefield-game weer terug zal gaan naar het leger. Hij zei dat hij de game in werking heeft gezien en belooft een: “leuke, nieuwe Battlefield”.

“Het zal een terugkeer worden naar een Battlefield met militaire-stijl. Maar meer laat ik momenteel niet los. Meer informatie zal binnenkort komen!”

Met Battlefield: Hardline probeerde EA dit jaar iets nieuws met de frachise. Het resultaat was gemixed: sommige spelers konden de variatie en vernieuwing waarderen, terwijl anderen meer van hetzelfde wilden. EA gaf al eerder aan dat ze meer verschillende dingen willen doen met de franchise, maar het kan zijn dat het lauwe ontvangst van Hardline daar mogelijk een stokje voor heeft gestoken. Of dat zo is zien we waarschijnlijk volgend jaar pas, wanneer de opvolger van de aankomende Battlefield wordt aangekondigd.