Vivendi verkoopt al zijn aandelen in Ubisoft

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Vivendi verkoopt al zijn aandelen in Ubisoft

De wegen van mediaconglomeraat Vivendi en Activision-Blizzard scheidden zich in 2015. Sindsdien doet het bedrijf er alles aan om een grote aandeelhouder te worden bij Ubisoft. Dit om het bedrijf eventueel volledig over te nemen. Dat proces heeft Vivendi nu gestaakt door al diens aandelen in Ubisoft te verkopen.

In eerder nieuws kwamen we te weten dat Vivendi bijna 27,3 procent van de aandelen van Ubisoft in handen had. Hierdoor kreeg het conglomeraat de keuze om het bedrijf ofwel volledig over te nemen of dit percentage zo te laten. Ze kozen eerder al voor de tweede optie door een groot deel van hun aandelen in Ubisoft te verkopen. Enkel een kleine 5,9 procent bleef over.

Nu komen we via een persbericht te weten dat Vivendi dat laatste percentage nu ook heeft verkocht. Deze aandelen leverden bij elkaar een slordige 220 miljoen euro op. In totaal heeft de verkoop van alle aandelen in Ubisoft zo’n 2 miljard euro opgeleverd.

Dat Vivendi de strijd om Ubisoft nu staakt, betekent niet dat het bedrijf zich helemaal zal afkeren van de gamemarkt. Eerder kocht het bedrijf immers ontwikkelaar Gameloft op. Die laatste is een van de leiders op het gebied van de productie van mobiele titels.