Vivendi koopt aandelen van Ubisoft en Gameloft

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Vivendi koopt aandelen van Ubisoft en Gameloft

Het Franse mediabedrijf en voormalig aandeelhouder van Activision, Vivendi, heeft aandelen gekocht van Ubisoft en Gameloft. Hiermee keert Vivendi weer terug in de gamesindustrie nadat het in 2013 de aandelen van Activision had verkocht.

Destijds, in juli 2013, maakte Vivendi de keuze om de 85% Activision aandelen die het bedrijf bezat voor een slordige acht miljard dollar van de hand te doen. De voornaamste reden voor deze beslissing lag volgens het Franse bedrijf in het feit dat het zich alleen nog maar wilde gaan richten op de televisie- en muziektak van het bedrijf. Ruim twee jaar later lijkt Vivendi terug te komen op die beslissing en koopt 6,6% aan Ubisoft aandelen voor €140.000.000 en daarnaast ook nog 6,2% aandelen in Gameloft voor nog eens €20.000.000 extra.

Zowel Ubisoft als Gameloft hebben in een statement aangegeven de intentie te hebben om onafhankelijk te blijven. Bij Ubisoft worden er binnenkort twee grote titels gelanceerd; Assassin’s Creed Syndicate en Rainbow Six Siege. Gameloft is daarentegen wellicht een minder bekende naam, maar is vooral bekend van het uitgeven van mobiele games als CSI en Ice Age. Gameloft is opgericht door Michael Guillemot, tevens de medeoprichter van Ubisoft. En zo is de cirkel weer rond.