Visceral Games werkt aan nieuw IP

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Visceral Games werkt aan nieuw IP

De studio achter de Dead Space serie is op zoek naar nieuw talent om te werken aan een nieuw IP. Hoewel men dit al langer speculeerde, hebben twee vacatures op de website van Visceral Games dit nu bevestigd.

In september lieten we al weten dat de lead designer van 343 Industries zijn baan had opgezegd om bij Visceral Games te komen werken aan een tot dan toe onaangekondigd project. Nu is Visceral Games volgens hun website op zoek naar twee extra mensen voor dat zelfde project.

In de vacatures staat helaas niks wat het project verraad. De enige details die te vinden zijn is dat de titel waarschijnlijk dingen zal bevatten zoals: “vuur, rook, explosies en vernietigingen van lichamen”. Hoewel dit perfect in het straatje lijkt te passen van de lugubere Dead Space serie, viel de verkoop van Dead Space 3 volgens EA tegen. Om maar te zwijgen over de verkoop de andere game die de studio heeft geproduceerd: Dante’s Inferno.

Het gerucht gaat al langer dat Visceral Games aan een militaire shooter zou werken, of aan een onaangekondigde Star Wars game. En met een lightsaber zou je inderdaad “lichamen kunnen vernietigen”.