Virtual reality Battle Royale-game Virtual Battlegrounds aangekondigd

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Virtual reality Battle Royale-game Virtual Battlegrounds aangekondigd

Het veelbesproken succes van PlayerUnknown’s Battlegrounds zorgt ervoor dat ontwikkelaars op dit moment maar al te graag op de Battle Royale-bandwagon stappen. Zo zagen we eerder al de Battle Royale-modus in Fortnite. Ook VR-ontwikkelaar Oneiric Entertainment pikt graag een graantje mee en kondigt aan te werken aan een VR Battle Royale-game getiteld: Virtual Battlegrounds.

Creative director Sean Pinnock van Oneiric Entertainment kondigde op Reddit aan dat de studio werkt aan een VR Battle Royale game. Eerder had de studio de VR-community de vraag voorgelegd wat voor soort VR-game ze graag zouden zien. Een PUBG-achtige Battle Royale game in VR was het meestgehoorde antwoord en zodoende ging de studio aan de slag:

A couple of months back I made a post on /r/vive asking the VR community what game you would like our studio to make and we received an overwhelmingly clear response. Many of you want a Battle Royale game for VR with similarlities to PUBG. Well we’ve been working hard at your request.

Bij de post op Reddit postte Pinnock ook meteen de onderstaande, vijf minuten durende gameplay video. De video bevat beelden van een hele vroege build van Virtual Battlegrounds, waarin we iemand onder meer naar goed PUBG-gebruik uit een vliegtuig zien springen. Ook krijgen we vast een beeld van de voertuigen en wapens in de game.

Gezien de geringe hoeveelheid mensen met een VR-set is het aantal spelers per map in eerste instantie beperkt to zestien, maar Oneiric Entertainment houdt de opties open voor mogelijk meer spelers in de toekomst. De studio belooft tijdens het verdere ontwikkelingsproces van de game goed te blijven luisteren naar de fans en de VR-community.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=tfNh0JAtSjo