Vijftig indie-games naar de Wii U

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Vijftig indie-games naar de Wii U

Nintendo heeft aangekondigd dat er vijftig indie games, gemaakt met de Unity Game Engine, binnenkort op de Wii U zullen verschijnen. Op de GDC bevestigde Nintendo al dat er binnen twee maanden zeventien nieuwe games zullen uitkomen die gemaakt zijn met de populaire engine. Na die twee maanden zullen er dit jaar nog eens vijftig games verschijnen.

In 2012 maakte Nintendo een deal met de ontwikkelaar van de Unity Engine. Dat gaf het Japanse bedrijf de mogelijkheid om het hele Unity Development Platform te distribueren aan alle first- en third-party ontwikkelaars. Tijdens de GDC zette Nintendo het platform in de spotlight om aan te tonen aan ontwikkelaars hoe makkelijk het is om games te maken voor de Wii U.

Het ligt ook in de lijn der verwachting dat Nintendo de engine gaat gebruiken op de 3DS. “We kijken wel degelijk naar de mogelijkheid om Unity-support toe te voegen aan de 3DS”, zegt Damon Baker, senior manager van marketing bij Nintendo of America. “Er zijn veel ontwikkelaars die enthousiast zijn over het platform en daar gebruik van willen maken. Dus we werken daar ook naar toe, maar momenteel nog geen officiële bevestiging.”