Vijftien World of Darkness-ontwikkelaars ontslagen

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Vijftien World of Darkness-ontwikkelaars ontslagen

Eve Online-ontwikkelaar CCP heeft vijftien werknemers ontslagen van zijn eigen Atlanta-studio. Deze studio is nog steeds bezig met het produceren van een MMO gebaseerd op de World of Darkness-franchise.

CCP meldt vandaag dat de werknemers ontslagen zijn vanwege ‘strategische aanpassingen’. Op dit moment evalueert het bedrijf de ontwikkeling en het ontwerp van het spel. De woordvoerder zegt dan ook: “Hoewel dit een moeilijke beslissing voor het bedrijf was, zullen we ons best blijven doen voor de franchise en beloven we een boeiende, rijke en diepe World of Darkness-ervaring te maken”.

De World of Darkness-franchise is oorspronkelijk ontstaan uit een role-playing game. De MMO voor deze franchise is al vanaf 2009 in ontwikkeling. In 2011 werd CCP geherstructureerd en zijn er veel ontslagen gevallen, maar de focus zou daarbij vooral komen te liggen op de ontwikkeling van de game. World of Darkness heeft nog geen officiële releasedatum, maar geruchten laten weten dat de game waarschijnlijk niet voor 2015 op de markt zal komen.