Vijf tips voor Monster Hunter Generations – Laat de jacht beginnen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Vijf tips voor Monster Hunter Generations – Laat de jacht beginnen

Vandaag is het eindelijk zo ver: de jacht is geopend. Nee, Pokémon GO is nog steeds niet beschikbaar in Nederland. Maar voor deze jacht mag je dan ook gewoon je telefoon thuis laten. Het enige dat je voor deze jacht nodig hebt is een Nintendo 3DS en Monster Hunter Generations. Oh en deze vijf tips natuurlijk.

GVDM_5T_SNEDE

Hoewel er maar liefst veertien verschillende klassen zijn in Monster Hunter Generations, zul je als beginner vaak met een zwaard of bijl in je hand beginnen. Hoewel dit de makkelijkere klassen zijn, kun je jezelf het jagen nog zo moeilijk maken als je je wapen niet scherp houdt. Zorg daarom dat je minstens een aantal slijpstenen op zak hebt zodra je op jacht gaat. Zo zorg je ervoor dat je de maximale hoeveelheid schade aanricht aan je doel en alle andere monsters die tussen jou en je doel staan.

GVDM_5T_SAMEN

Natuurlijk kun je alleen op jacht gaan. Lekker uitdagend, vooral als het monster voor je ruim twee verdiepingen hoog is. Totdat je zo plat bent als een pannenkoek. Dan is het verstandiger om je vrienden om hulp te vragen, of met een aantal vreemde jagers op pad te gaan. In Monster Hunter Generations kun je namelijk met maximaal drie andere spelers gaan jagen en dat is soms wel nodig ook. Bepaalde monsters zijn namelijk alleen maar geschikt voor vier personen: als je de uitdaging alleen aangaat, weet je bijna zeker dat je ten onder zult gaan.

GVDM_5T_KAT

De bekende Palico keren ook dit jaar weer terug in Monster Hunter, maar dit keer dienen ze niet alleen als kompanen tijdens de jacht. Natuurlijk kun je ze nog altijd inzetten om extra schade aan te richten, kleine monsters aan te pakken en spullen te verzamelen, maar nu is het voor het eerst ook mogelijk om zelf in de rol van de katachtigen te kruipen met de nieuwe Nyanta. Deze kan, net als een hunter, zijn eigen spullen krijgen, maar is in tegenstelling tot mensen kleiner en sneller. Ideaal dus voor benarde situaties.

GVDM_5T_VLEUGELS

Een beetje monsterjager weet natuurlijk dat je vanaf de grond prima kunt aanvallen. Maar als je echte schade wilt aanrichten zul je toch je vleugels uit moeten slaan. Of in ieder geval zorgen dat je op hogere grond staat en op een monster kunt duiken. Op het moment dat je namelijk op een monster zit, kun je deze veel meer schade aanrichten en zelfs tijdelijk knock-out slaan. Maar let wel op, want de monsters zelf kunnen dit absoluut niet waarderen. Zorg dus dat je je goed vasthoudt en deel die rake klappen uit.

GVDM_5T_PROBEREN

Natuurlijk kan het zo zijn dat jouw jacht op dat ene monster de eerste keer niet helemaal succesvol is. Dat kan gebeuren; het overkomt de beste. Maar ga vooral niet bij de pakken neer zitten. Probeer het nog een keer en kom je tot de conclusie dat je het echt niet gaat redden, ga dan eerst op kleinere monsters jagen. Je komt vanzelf op het punt dat het wel gaat lukken. Kun je nou echt niet wachten, dan kun je altijd nog op zoek gaan naar andere jagers, want zoals we net al verteld hebben: samen sta je sterk.

Nu ben je er helemaal klaar voor: gaat voort en jaagt. Pak je 3DS op, zoek een tactische locatie en ga lekker zitten jagen. Want alleen dan kun je een echte Monster Hunter worden!