Vijf tips voor Ghost Recon Wildlands – Hoe overleef ik in Bolivia?

archief
Jermaine van Haarlem op 20 januari 2020
Vijf tips voor Ghost Recon Wildlands – Hoe overleef ik in Bolivia?

Nu Ghost Recon Wildlands in de schappen ligt, is de gameversie van Bolivia een drukbezochte plek. Naast de prachtig vormgegeven landschappen moet er natuurlijk ook nog even een drugskartel opgedoekt worden. Samen met drie teamgenoten moet jij één voor één de kopstukken in deze kartel omleggen. Dit kun je met computergestuurde teamgenoten of met drie andere spelers doen. Nu is dit niet echt een land waar je rustig met een ligbed in de zon kunt gaan liggen, dus bij deze vijf tips om te overleven in een land vol duistere types.

Gebruik je drone

Niks is lekkerder dan hersenloos met een machinegeweer in de hand een basis van het Santa Blanca-kartel aan flarden knallen. Als een Rambo het kamp in rennen is een optie, maar je zult merken dat wanneer je je aanval goed plant, je er vaak zonder kleerscheuren vanaf komt. Als Ghost heb je een handige drone die het verkenwerk voor je kan doen. De drone spot vijanden voor je en wordt daarnaast bijna niet opgemerkt door de vijand. Daarnaast kun je ook eventuele toegangswegen en vluchtroutes op een veilige manier bekijken. Update de batterij en het bereik van je drone dus zo snel mogelijk, zodat je langere afstanden kunt afleggen. Je kunt daardoor van een grotere afstand vrijwel het hele kamp doorzoeken en alle voorbereidingen treffen die nodig zijn.

Vooral in het begin merkte ik dat ik heel dichtbij de vijandelijke basis moest komen om fatsoenlijk het kamp in beeld te brengen en werd daardoor meerdere keren ontdekt en afgemaakt. Daarnaast zou ik meteen de Sync Shot-vaardigheid upgraden naar het hoogste niveau. De Sync Shot zorgt ervoor dat je tot drie vijanden markeert, die jouw teamgenoten op jouw teken omleggen. Als jij dus op een niet-gemarkeerde vijand richt, heb je vier doden in één keer. Later in de game zou ik de EMP en de afleiding-mod voor je drone installeren. Hiermee kun je vijanden tijdelijk uitschakelen of van een plek weglokken, zodat jij naar je doel kunt sneaken of de vijand flankeren. Ideaal dus.

Ghost Recon Wildlands 
 Pixel Vault

Liggen in de bosjes

Het klinkt misschien gek, maar als je in een oorlogsgebied gaat liggen, kom je in Wildlands nog aardig ver. Als je omringd door vijanden achter een kist aan het schuilen bent, ben je nog steeds gedeeltelijk zichtbaar en niemand wil graag een kogel in zijn hoofd krijgen en daardoor zijn missie falen. In Wildlands is het mogelijk om voorover te liggen en langzaam te kruipen. De ideale manier om ongezien een vijand met een sniper uit te schakelen of van gebouw naar gebouw te gaan.

Zo was ik een keer in een vijandelijk kamp en hadden de vijanden vermoedens dat wij er waren. Ik ben gaan liggen tussen een aantal kratten die vrij laag waren. Tussen de kratten was een opening waardoor ik met mijn snipergeweer een vijandelijke wacht die op het dak stond, kon afknallen. Op meerdere plekken vind je vaak hoog gras, wat je helemaal bedekt als je gaat liggen. Hierdoor ben je praktisch onzichtbaar en kun jij één voor één die drugsboefjes een kopje kleiner maken.

Blauw eerst!

Naast het omleggen van kopstukken kun je ook informatie vergaren over de locaties van vaardigheidspunten en grondstoffen. Om je vaardigheden te verbeteren, heb je vaardigheidspunten en grondstoffen nodig. Nu zijn vaardigheidspunten lastiger te vinden dan grondstoffen. Zorg er dus voor dat bij het vergaren van informatie je eerst de blauwe (vaardigheidspunten) selecteert. Hierdoor kun jij sneller nieuwe vaardigheden krijgen of oude verbeteren en de nieuwe missies beter uitvoeren. Naast de drone-upgrades die bij de vorige tip genoemd werden, zijn er nog andere vaardigheden die erg van pas komen als je langer wil overleven.

Fysieke upgrades voor je eigen karakter, zoals kogelweerstand om langer te blijven leven, geruisloos rennen om in een vijandelijke basis minder snel op te vallen en autoschild voor het onderscheppen van konvooien, zijn handige manieren om snel missies uit te spelen. Daarnaast kun je je team extra Sync Shots geven en de weerstand van je team verhogen, zodat ze je langer kunnen helpen. Qua voorwerpen zou ik een parachute nemen om een basis van bovenaf te infiltreren, en thermisch zicht om je vijanden sneller te spotten overdag en ’s nachts. Het afleidingsmiddel is een persoonlijke keuze, omdat je deze niet nodig hebt als je al een afleidings-mod voor je drone hebt.

Ghost Recon Wildlands 
 Pixel Vault

Samen sta je sterk

Naast de brede selectie aan wapens en gadgets is het soms nog steeds lastig om een basis over te nemen. Nu heb je gelukkig nog drie andere Ghosts die je bij staan in deze strijd. Helaas zijn je computergestuurde teamleden niet de slimste en lopen ze vaker in de weg dan dat ze je daadwerkelijk bijstaan. Als je met een team echte spelers een basis wil aanvallen merk je het verschil pas echt. Een kan bijvoorbeeld de boel verkennen en aangeven waar de vijanden zich bevinden. De ander gaat op een berg verderop met zijn sniper de wachters in de uitkijktoren neerknallen en weer een ander kan zijn teamgenoot dekking geven bij het uitvoeren van de missie. Daarnaast is het ook stukken gezelliger als iemand iets terug zegt wanneer je door je microfoon loopt te commanderen.

Lach eens naar de grenade launcher

Misschien wel een van de meest beste wapens in Wildlands. De grenade launcher is een uitbreiding van je machinegeweer en is te vinden in je lijst van vaardigheden. Deze toevoeging is werkelijk een van de meest effectieve wapens die je als Ghost tot je beschikking hebt. Vooral als het leger van de Unidad met hun helikopters achter je aankomen, kun je met de grenade launcher ze één voor één uit de lucht halen. Ook de wagens die in volle vaart op je af komen scheuren, vliegen alle kanten op als ze een granaat in hun voorruit geplant krijgen. Zorg er dus voor dat je deze uitbreiding zo snel mogelijk aanschaft als je niet van het sluipen bent.

Voor de stillere types onder ons zijn de mijnen en de C4-bommen een goed alternatief. Dit vergt echter wel meer voorbereiding. Zo kun je bijvoorbeeld door een basis rondsluipen en op strategische plekken een bom aanbrengen. Zo zijn er meerdere gastanks te vinden, benzinepompen en olievaten die door je bom vlam vatten en alles om zich heen vernietigen. Zorg dat de mijnen bij hoofdwegen liggen om eventuele versterkingen uit te schakelen die de vijand oproept. Zijn er nog een paar vijanden over na deze knallende binnenkomer, dan kun je met je Sync Shot ongezien de rest uitschakelen.

Ghost Recon Wildlands 
 Pixel Vault