Vier miljoen exemplaren van Resident Evil 7 verkocht

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Vier miljoen exemplaren van Resident Evil 7 verkocht

Het zevende deel van de Resident Evil-serie werd begin dit jaar onthaald met goede recensies. De goede kritieken zetten zich om in goede verkoopcijfers, want Resident Evil 7 is op dit moment al vier miljoen keer over de toonbank gegaan. Toch is Capcom nog lang niet tevreden: uiteindelijk hoopt de ontwikkelaar tien miljoen exemplaren van de game te verkopen.

Vier miljoen verkochte exemplaren klinkt als een succes, maar als het aan Capcom ligt moeten de verkoopcijfers van Resident Evil 7 nog flink omhoog. De ontwikkelaar van de survival-horror-game had namelijk uiterlijk 31 maart al op de vier miljoen verkochte exemplaren willen zitten.

Afgelopen mei gaf Capcom aan 3,5 miljoen exemplaren van Resident Evil 7 verkocht te hebben en daar zijn er sindsdien dus nog een half miljoen bijgekomen. Daarmee lijkt het doel van tien miljoen verkochte exemplaren te hoog gegrepen. Op 12 december komt er nieuwe content uit voor de game: de gratis DLC Not A Hero en de betaalde uitbreiding End of Zoe. Misschien dat de nieuwe content het tij voor Resident Evil 7 nog kan keren.