Veteranen gamesindustrie beginnen studio Sharkbite Games

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Veteranen gamesindustrie beginnen studio Sharkbite Games

Voor een groot bedrijf werken als Valve klinkt natuurlijk tof, maar toch zijn er met regelmaat oudgedienden die voor zichzelf beginnen. Rick Ellis is er sinds kort een van, want hij heeft een eigen studio opgericht onder de naam Sharkbite Games.

Rick Ellis is een bekende naam uit het honk van Valve en hij is nu voor zichzelf begonnen met een klein team van veteranen uit de industrie. Samen hebben ze via crowdfunding $1,25 miljoen opgehaald om Sharkbite Games te lanceren. De studio is al bezig met een mobiele game, die later dit jaar nog uit moet komen. Volgens Ellis komen er echter ook grote dingen aan. Tegenover Geekwire laat hij weten dat er in 2019 een grote multiplayertitel aankomt.

Ellis werkte bij Valve aan het platform Steam en was ook betrokken bij Half Life 2 en Counter Strike. Hij was daarmee jarenlang een van de belangrijke ontwikkelaars bij Valve. Ook werkte hij aan Guild Wars 2 bij ArenaNet. Met deze werkervaring hoopt hij met zijn kleine studio games gemaakt met passie uit te kunnen brengen.