Verwijderen van Kinect maakt Xbox One wellicht krachtiger

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verwijderen van Kinect maakt Xbox One wellicht krachtiger

Gisteren maakte Microsoft nog bekend dat het een Xbox One uit zal brengen zonder Kinect. Nu lijkt het erop dat consoles zonder Kinect mogelijk iets krachtiger zullen zijn door het vrij gekomen geheugen in de console.

Yusuf Medhi van Microsoft liet vandaag weten dat er momenteel wordt gesproken over de mogelijkheden waarop de vrijgekomen ruimte kan worden benut als de Kinect niet inbegrepen zit. Er zou in elk geval meer kracht vanuit de processor kunnen komen aldus Microsoft. In een interview liet Medhi, corporate vice present voor devices en studio’s bij Microsoft, weten dat de beslissing om de Xbox One ook zonder Kinect aan te bieden na maanden overleg werd vastgesteld en dat ontwikkelaars en uitgevers ook op de hoogte waren gesteld van de keuze.

“We blijven volledig achter Kinect staan als kern-element van een volgende generatie consoles. We denken dat de biometrische aanmelding, stemgestuurde controls van het menu en verschillende functies en het opnemen van een stuk gameplay kritieke elementen zijn van de ervaring. We hebben daar nooit anders over gedacht sinds de lancering”, aldus Medhi. “Het besluit dat we aankondigen is een aanbieding aan spelers om een Xbox One te kopen en later te upgraden naar Kinect wanneer ze daar de financiën voor hebben. We hebben meer dan 80 miljoen mensen die nog geen Xbox One gekocht hebben”.

Op de vraag of er compensatie zal komen voor degenen die al een ouder model gekocht hebben reageerde Medhi; “Onze blik is dat de Xbox One met Kinect de optimale ervaring is. De dingen die je kunt doen zijn redelijk magisch. Ik denk dat de vroege volgels ook tevreden zijn met hun console”. Hij meldde ook dat Microsoft opnieuw aan het kijken is naar de mogelijkheden van de Xbox One en hoe de vrijgekomen ruimte besteed kan worden. “We zijn op het moment in disussie met onze game-ontwikkelaars over wat we kunnen doen met de vrijgekomen ruimte en we zullen er snel meer over te zeggen hebben”.