Verwacht voorlopig geen sequel van PlayerUnknown’s Battlegrounds

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Verwacht voorlopig geen sequel van PlayerUnknown’s Battlegrounds

Wanneer een game succesvol is, beginnen er al snel de geruchten over een mogelijke sequel. Bij PlayerUnknown’s Battlegrounds is dat natuurlijk niet anders, maar bedenker Brendan Greene drukt die ideeën snel de kop in. In plaats daarvan ziet hij de game meer als een ‘game as a service’.

In een interview met IGN spreekt Brendan Greene over de nabije toekomst van PlayerUnknown’s Battlegrounds. Wanneer er wordt gevraagd of hij in de komende vijf jaar ook nog een sequel van de game ziet, is het antwoord vrij duidelijk: “Oh no.” In plaats daarvan richt ontwikkelaar Bluehole zich op het updaten van de game en het toevoegen van onderdelen, zoals we vaker zien met het ‘game as a service’-model.

We’re building this game as a service. We’ll still have the boxed copy that you buy … we still want to polish and refine. Add more maps, add more assets, and continually refine the gameplay and optimise as we go forward.

Om fans van fysieke exemplaren gerust te stellen: de Xbox One-versie van de game zal gewoon naar de winkels komen als fysiek exemplaar. De Xbox One-versie van de game zou later dit jaar moeten verschijnen, maar wanneer is nog onduidelijk.