Vervolg Nier krijgt naam en trailer

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Vervolg Nier krijgt naam en trailer

Het vervolg op Nier, de RPG van Square Enix en PlatinumGames uit 2010, heeft een naam gekregen: Nier: Automata. De bekendmaking ging gepaard met een kersverse trailer waarin we ook de eerste gameplaybeelden zien.

Nier: Automata werd tijdens de E3 aangekondigd in een niet al te duidelijke trailer. PlatinumGames besloot dan ook de subtitel van de game destijds weg te laten, omdat het volgens de ontwikkelaar te veel details zou vrijgeven. Nu we de trailer hebben gezien en de titel weten, is duidelijk dat androïden centraal staan in de game.

De eerste trailer, hierboven te bekijken, toont gameplaybeelden waaruit is op te maken dat de game dezelfde snelle gameplay heeft als het origineel. Op de PlayStation Blog maakte PlatinumGames bekend dat de game in dezelfde wereld plaatsvindt als het origineel en dat er dan ook bekende omgevingen en gezichten voorbijkomen.

Een releasedatum en andere informatie ontbreken momenteel nog. Toch kunnen we volgens de studio binnenkort meer informatie verwachten over de PS4-exclusieve RPG.