Verplicht microSD-kaart aanschaffen voor bepaalde Switch-games

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Verplicht microSD-kaart aanschaffen voor bepaalde Switch-games

Nintendo maakte bekend dat het bedrijf een partnership aangaat met SanDisk op het gebied van SD-kaarten. Binnenkort kun je dan ook microSD-kaarten met thema’s als Mario of Link aanschaffen. Daartegenover staat echter dat we deze microSD-kaarten al snel nodig gaan hebben voor bepaalde Switch-games. Dit vertelde Nintendo aan IGN.

Bepaalde games die verschijnen, bevatten namelijk zoveel content dat het geheugen van de Switch zelf niet genoeg zou zijn. Een voorbeeld hiervan is NBA 2K18, die we al snel verwachten. Zelfs de doos van deze game waarschuwt spelers van dit feit: “Internet download en microSD-kaart vereist”.

Volgens Nintendo kunnen spelers de game ook zonder microSD-kaart spelen. Zij hebben echter beperkt toegang tot alle functies en features die in de game zitten en kunnen dus niet bij alle content. Zelfs wanneer een fysieke game gekocht wordt, moet er nog extra inhoud gedownload worden, waardoor een microSD-kaart essentieel is.

De speciale microSD-kaarten, die het resultaat zijn van de samenwerking tussen Nintendo en SanDisk, geven dit dan ook goed weer. De Link-kaart voegt namelijk 64 GB aan extra ruimte toe, terwijl de Mario-kaart zelfs 128 GB biedt. Bovendien ondersteunen Switch-apparaten externe geheugens tot wel 2 TB, wat dit probleem in ieder geval oplost.