Vernieuwde Steam Chat duikt in de bètafase

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Vernieuwde Steam Chat duikt in de bètafase

De chat op Steam ondergaat een heuse make-over. Voordat deze in gebruik wordt genomen, krijgt iedereen de kans om deze eens te testen. De nieuwe vriendenlijst en het chatsysteem zullen chatten en gamen in een groep makkelijker maken.

Bovenaan de vriendenlijst kunnen spelers hun favorieten instellen. Hierdoor krijgen zij sneller toegang krijgen tot de personen, groepen en gesprekken die zij het liefst zien. Door deze functie worden in-game vrienden gesorteerd per spel of per groep. Gebruikers zullen op die manier veel gemakkelijker mee kunnen gamen of meteen zien welke titels populair zijn in hun vriendengroep.

Naast favorieten vinden spelers bovenaan de lijst ook de verschillende groepchats. Deze kunnen gaan van een paar vrienden tot een grote groep. Gebruikers die zo’n virtuele praatgroep willen starten, slepen gewoon de personen naar het gesprek. Naast het aanmaken kunnen zij deze gesprekken ook aanpassen en opslaan. Een gesprek of een gamesessie hervatten is daarmee eenvoudiger geworden. In de nieuwe groepchat kunnen personen ook eenvoudiger tekstkanalen, spraakkanalen en bepaalde machtigingen toevoegen. Naast functies wil het oog ook wat. Hier hebben ze voor gezorgd door afbeeldingen, filmpjes en tweets te stroomlijnen in het gesprek.

Naast de vriendenlijst en de groepschat sleutelden de makers ook aan de voice chat. Via dit nieuwe systeem moet de spelervaring beter zijn. Zo volstaat een enkele klik om de spraakchat te starten en te bewerken. Verder is er ook nog de onzichtbare modus. Dankzij deze modus kunnen personen offline chatten met hun vrienden. Als laatste is er ook nog de mogelijkheid om vriendschapsverzoeken te sturen via e-mail.

Benieuwd naar de bèta of wil je hem testen? Check dan zeker de aankondigingspagina.