Vermeende gelekte documenten NX laten geen disc drive zien

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Vermeende gelekte documenten NX laten geen disc drive zien

Nintendo’s huidige project, met de codenaam NX, is al sinds de bekendmaking ervan een enorme bron voor speculatie. Wat is Nintendo met deze ‘console’ van plan en wat heeft het de consument te bieden? Allemaal vragen waar de community zich mee bezig lijkt te houden. Gelekte patentaanvragen van Nintendo laten een apparaat zien waar geen disc drive in zit. Kan dit de NX zijn?

Het betreft de volgende afbeelding, die door iemand met de gebruikersnaam Rösti op NeoGAF is gepost.

144019518371

 

Gezien Nintendo nog niet heeft gereageerd op de gelekte documenten kunnen we dus ook niet zeggen of het hier de NX betreft, en of het ook om de uiteindelijke versie van het apparaat gaat. Mocht het daadwerkelijk om Nintendo’s volgende console gaan dan lijken de geruchten over het ontbreken van fysieke input te kloppen. Dit zou dan betekenen dat de NX een ‘digital only’ apparaat gaat worden, zoals de Xbox One dat in eerste instantie ook zou worden. Wat daar van terechtgekomen is weten we intussen.

Wat ook opvalt is de aanwezigheid van een aansluiting voor een externe harde schijf en een memory card. Daarnaast zien we ook een aansluiting voor een externe display, waaruit sommigen lijken op te maken dat de NX de Wii U achterna gaat met een soort tweede scherm, maar het zou uiteraard ook gewoon de aansluiting voor op je tv kunnen zijn.

Nogmaals dienen we te benadrukken dat dit, gezien het nog niet door Nintendo bevestigd is, met een korreltje zout genomen dient te worden. De echtheid van het document is niet met 100% zekerheid te garanderen, en al zou het zo zijn dan weten we nog steeds niet of het om de NX gaat, laat staan het eindproduct.

Wat vind jij: is het een goede stap van Nintendo om fysieke content weg te laten uit de NX of stop jij liever een schijfje in je console? Laat het weten in de comments.