‘Verkopen Xbox One in de lift’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
‘Verkopen Xbox One in de lift’

Van de nextgenconsoles verkoopt de PlayStation 4 nog steeds het beste, maar de verkoopaantallen van de Xbox One zitten in de lift. Microsoft heeft in augustus dit jaar 26 procent meer Xbox One’s verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat heeft Mike Nichols van het Amerikaanse bedrijf laten weten, meldde GameSpot.

Volgens Nichols zijn de verkoopaantallen in “een stroomversnelling” geraakt. “We zijn verheugd hier de komende maanden op voort te borduren.” Volgens de Xbox-topman zijn de verkopen te danken aan de updates die zijn aangekondigd voor de Xbox One, zoals de backwards compatibility voor 360-games, de neuwe software-update Experience en de onlangs aangekondigde Elite Controller. Ook een sterke line-up van games zou hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling.

De Xbox One loopt qua verkoopaantallen nog steeds achter op de PlayStation 4 van Sony. Hoewel zowel Sony als Microsoft geen specifieke verkoopaantallen naar buiten brengen, valt uit hun raportages op te maken dat Sony aan kop gaat in de Verenigde Staten. Volgens het marktanalysebureau NPD kopen de meeste mensen een consolebundel, bestaande uit de console en een of meerdere games.