Verkopen Nintendo Switch verdubbeld in Japan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Verkopen Nintendo Switch verdubbeld in Japan

Hoewel het vinden van een Nintendo Switch in ons kikkerlandje nog vrij schaars is, wordt de nieuwe console van Nintendo in Japan steeds beter verkocht. De verkoop van de Switch is daar zelfs bijna verdubbeld de afgelopen tijd.

De verkoop van de Switch kakte de derde week in Japan enigszins in. De week waarin de Switch uitkwam gingen er maar liefst 329.152 exemplaren over de toonbank. De tweede week was dit ‘slechts’ 61.998 exemplaren, en de derde week spreekt men over 49.913 consoles. Nu, in de vierde week, krijgt de verkoop van de nieuwe console weer een boost met 78.441 verkochte exemplaren. De Nintendo Switch is hiermee de bestverkochte console in Japan. Op nummer 2 van bestverkochte consoles staat de New 3DS XL met 29.771 verkochte units. Helemaal onderaan op de lijst is de Xbox One te vinden, met slechts 115 verkochte exemplaren. Net daarboven is de Wii U van Nintendo te vinden, met 411 sales deze week.

Gamers die in Nederland nog steeds op zoek zijn naar een Nintendo Switch hebben vaak pech. De console is op de meeste plekken steevast uitverkocht. Nog niet zeker of je die bestelling moet gaan plaatsen? Check dan onze review van de Switch!